Kiplesund i Kenya

Livet i Kenya :-)

Julestemning? november 25, 2006

Filed under: Uncategorized — Julie,Jonas,Joachim,Margrete og Ole Johan Kiplesund @ 6:17 pm

Hei igjen alle sammen i den store verden. Ja nå er det jammen lenge siden vi har blogget. Ja vi skjemmes. Men nå kommer det ihvertfall noen glimt fra vår hverdag.

I dag så gjorde vi et kraftig forsøk på å skaffe oss noe julestemning. Vi var med å arrangere Nordisk Julemesse. Alle nordiske landene var representert med det som var spesiellt for de ulike landene. Veldig trivelig og så koselig. engler.jpg Julemusikken runget utover området. Må innrømme at et snev av steming fikk vi selv om det var rundt 30 grader og en luftfuktighet på godt over 90%. Andreas (en kamerat her på tomten) var julenisse. nisseguffen.jpgDet var en flott, flott dag. Da vi kjørte dit tidlig i morges så kjørte vi selfølgelig Land Roveren. Vi var nesten fremme så ble vi stoppet av politiet. De tittet inn i bilen og var så hyggelig. Så sa han plutselig at bilen vår har feil farge. Den skal være lysegrønn fikk vi beskjed om. Så vi måtte bli med ned på politistasjonen og der skulle vi få en bot på 5000 shilling. (ca 500 kr). Jeg sa at jeg først måtte sette av familien der vi skulle, så skulle jeg komme tilbake. Jeg kjørte resten av familien bort og returnerte til polisen. Da jeg kom tilbake til han så spurte han hvor jeg jobber. Jeg sa at jeg jobber som misjonær. Da pustet han tungt og sa at «then you can’t pay me». Som dere ser så er det en ting som politiet ønsker her, og det er bestikkelser. Heldigvis så slapp jeg å dra på politistasjonen og slapp unna bot. Så de prøver stadig vekk å finne på ting som de skal ta oss på. En erfaring rikere ble vi ihvertfall.

Ellers så har vi som kjent vært sammen med Kanal24 og Tommy fra Tufte, deler av denne uken. Det har vært artig for elevene her å få en «taste» av Norge og litt hva som foregår hjemme. Elevene har blitt intervjuet og vi har vært sammen med de i Mathare slummen. dsc03487.jpg  dsc03521.jpg FC Tufte. tommy.jpg tyskern.jpg Julie lærer bort «slå tysker».

dsc00087lite.jpg dsc00124lite.jpg dsc00133lite.jpg Flotte og tillitsfulle barn.

Hvis dere har lyst å lese mer så gå inn på www.kanal24.no og trykk deretter på den svarte tavlen som er på høyre side. da kommer dere til artikler og videosnutter der våre elever er med.

Nå er det regntid her. Og det er jammen meg regn. Det plasker ned og vannet flyter over alt. Så Land Roveren får prøvd seg i skikkelig sleipt terreng. Det er barndomsminner som dukker opp. Fantastisk. jonas-bak-rattet.jpg joachim-bak-rattet1.jpg jonas-bak-rattet1.jpg joachim-bak-rattet.jpg

Nå skal vi prøve å få oppdatert dere med jevnere mellomrom. Inntil neste gang. Hade bra alle sammen i den store verden.

Klemmer fra alle oss 5, og Land Roveren.

Noen bilder av våre venner må også være med.

lattermild.jpg Astrid Yri. klassekompiser.jpg Julie og klassekompis Daniel. barnevakten.jpg Joachim, Hanne og Thomas

Reklamer
 

2 Responses to “Julestemning?”

 1. Helge & Gunn Says:

  Kan æ kom å kjør landrøver æ å?

  Helge

 2. Mette elstad Says:

  Hei.
  Godt nytt år til dere.
  Skal si vi er trege her i petrinebakken, har snakka om å skrive til dere i lang tid, men blir det noe av 😦 .
  Her går noen å venter på snøen (jeg er ikke en av dem) Men i trondheim er det skøyteis på torget så der har vi vært et par turer. Ellers er alt vel.
  Flott blogg dere har laget, vi har vært innom og lest litt av og til. Håper dere har det fint der nede og at dere får noen minner for livet.
  Tror nok Benjamin ser frem til at Joachim skal komme tilbake, han snakker om det til stadighet.
  Da får dere ha det bra for denne gangen.
  Klemmer fra Marte, Benjamin, Mette og Roy Steinar.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s