Kiplesund i Kenya

Livet i Kenya :-)

Karibu 2008 – med bønn om fred for Kenya! januar 6, 2008

Filed under: Uncategorized — Julie,Jonas,Joachim,Margrete og Ole Johan Kiplesund @ 11:48 pm

Karibu 2008 betyr «VELKOMMEN 2008» på Swahili. Dette ble vi møtt med da vi feiret nyttårsaften i år. Vi skulle feire jule/nyttårsferien vår i Mombasa ved det Indiske Hav. Den ble desverre litt amputert pga av urolighetene som hele verden sikkert har hørt om. Vi fikk noen dager med sol og sommer og det var herlig. Å bade i ramsalt sjøvann i godt over 30 grader er så utrolig herlig. Men den store gleden over denne ferien fikk vi desverre ikke pga tanken på alle de som har og har hatt det så forferdelig. Vi føler oss så hjelpesløse når vi sitter her inne på tomta vår. Vi kan ikke ut å hjelpe pga faren for egne liv. Men våre tanker og bønner går til dem som har opplevd sin værste nyttårsfeiring.

Vi har allikevel lyst til å legge ut noen bilder over det som vi har opplevd før vi måtte dra opp til Nairobi igjen. Vi lovte jo dere noen bilder fra Mombasa så her får dere de. Noen bilder av oss og noen av hva vi opplevde.

margrete1.jpg jonas.jpg julie.jpg far-og-soenn.jpg joachim.jpg 

De neste bildene krever litt informasjon. Midt oppe i alt dette kaoset som var rundt nyttår så ordnet de ansatte ved hotellet tidenes nyttårsfeiring for oss. Totalt 450 personer. De aller fleste av de som arbeider på dette hotellet kommer fra vest Kenya, det området som var og er værst rammet av konflikten. Allikevel så stod de på og ordnet det så fantastisk flott for oss gjester. Det var mat av alle slag, fisk i alle varianter, sjømat, så mye kjøttmat som jeg aldri har sett før, desserter i alle varianter og frukt som vi bare kan drømme om utenfor Afrikas kontinent. Vi er dypt takknemlige til de som stelte i stand dette for oss.

Det var bare helt enormt. Bildene er flotte men å være der var helt enormt.

nyttaarsfeiring2008.jpg mat1.jpg mat2.jpg mat4.jpg mat3.jpg nyttaarsfeiring20081.jpg

Vi skulle kanskje ha servert dere bilder over alt det tragiske som har skjedd i Kenya nå, men vi er overbevist om at slike bilder har dere fått sett nok av i media i det siste. Vi har bare så lyst til å understreke nok en gang over hvor tragisk vi synes dette er for dette fantastiske flotte landet og for de flotte folkene som bor her. Vi har blitt så glad i dette landet og har fått så gode venner her. Vi håper og ber om at det må bli fred her.

Fortsatt Godt Nyttår til dere alle.

Reklamer
 

2 Responses to “Karibu 2008 – med bønn om fred for Kenya!”

 1. ingun Says:

  Kjære dere.
  Jeg tenker på dere stadig vekk. Også på alle de menneskene i landet som har mista mange av sine kjære og er på flukt. Det er så trist og tragisk. Jeg ber om, at dere midt i det vanskelige og usikre får den freden i hjertet som overgår all forstand.

  Må si jeg gleder meg enda mer til å se dere til sommeren. Spesielt Helene teller dager. Litt tidlig ennå fordi det er ennå 6 mnd igjen.
  Arti å se bildene fra festen. Vi for del så ikke en eneste rakett! Lite feiring i den konservativ muslimske delen av Malaysia. Det var spesielt. Men vi hadde det bra likevel vi ! Spiste marsipan fra Norge og spilte spill.
  Ønsker dere alt godt.

 2. Berit Says:

  Hei!

  Fine bilder igjen! Margrete , du var så flott i den oransje kjolen! Så ut til at dere hadde det dere trengte der ja, og mere til.
  Jeg er på samme tankefront som Ingun, hvordan går det med lokalbefolkningen, det må jo være så forferdelig å se hva som skjer med dem. De bildene som vi får presentert her hjemme er iallefall vonde å se.
  Gleder meg også til sommeren når dere kommer tilbake:-D


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s